nieuwsbrief september 2024

Praktijk 61

 

SEPTEMBER 2024

 

Jacqueline 25 jaar in het vak

Dit jaar ben ik alweer 25 jaar huisarts, wat ik zelf een hele mijlpaal vind! Ik voel me bevoorrecht, omdat ik nog steeds met plezier naar mijn werk ga. Het team om mij heen is in de loop der jaren veranderd en uitgebreid en ook het vak van praktijkhoudend huisarts heeft een enorme vlucht genomen. Van een kleinschalige praktijk zijn we gaandeweg doorgegroeid naar een "bedrijf", waarin we met een geweldig loyaal team samenwerken. Bij het "runnen" van een huisartsenpraktijk komt vandaag de dag veel kijken. Gelukkig zie ik me omringd door een fantastisch team en samen proberen wij zo goed mogelijk ons werk te doen.

Eigenlijk wordt het vak en alles wat daarbij hoort steeds uitdagender! Het lukt ons als praktijk om, ondanks het turbulente zorglandschap om ons heen, plezier in ons werk te hebben en te houden. Daar ben ik heel trots op. Het meest bijzondere is toch wel de soms al lang bestaande vertrouwensband die in de loop der jaren tussen mij en patiënten is ontstaan. Daar geniet ik nog het meeste van.

Voorlopig hoop ik nog jaren als huisarts te kunnen blijven werken en voor nu dank ik iedereen voor het vertrouwen in ons team én in onze praktijk. Met deze tweede digitale nieuwsbrief over de praktijk blijven wij graag met u in contact en houden wij u op de hoogte van belangrijke praktijkinformatie.

Namens het hele team van Praktijk61,

Jacqueline Zinkweg

Jacqueline Zinkweg

 

Dinsdag 12 november 2024 - griepprik

Op dinsdag 12 november 2024 verstrekken wij in de praktijk de vaccinaties voor de griepprik. Griep (influenza) kan ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld als u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of verminderde afweer heeft. Als u 60 jaar of ouder bent loopt u ook meer risico.

De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen. Indien u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u van ons in oktober een brief met een uitnodiging hiervoor. Lees en bewaar deze brief goed en neem deze brief mee wanneer u op 12 november uw prik komt halen. Sommige patiënten ontvangen ook een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie. U krijgt in dat geval beide prikken op die dag.

Ga voor meer informatie naar de volgende websites:

 

Najaarsronde coronaprik

Medio september begint ook de nieuwe vaccinatieronde voor de coronaprik. Deze vaccinatieronde loopt via de GGD. Iedereen vanaf 60 jaar ontvangt een uitnodigingsbrief van de GGD en mensen tussen 18 en 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik kunnen zelf een afspraak plannen voor de vaccinatie bij de GGD. Het is ook mogelijk dat in individuele gevallen de huisarts in overleg met patiënt een verwijzing maakt.

Ga voor meer informatie naar de volgende websites:

 

MijnGezondheid.net en MedGemak app

Gebruikt u ‘m al? Wij werken al een tijdje met de MedGemak app, een aanvulling op mijnGezondheid.net. Via mijnGezondheid.net of met deze app regelt u heel gemakkelijk online uw gezondheidszaken.

U heeft altijd inzicht in uw actuele medische gegevens en kunt bijvoorbeeld uw laboratoriumuitslagen gemakkelijk inzien wanneer het u uitkomt.

Daarnaast is het mogelijk om laagdrempelig voor kleine en eenvoudige vragen een e-consult te vragen. Dat scheelt u een bezoek naar de praktijk en helpt ons om de telefonische wachttijd te verminderen en ook om onze spreekuren te gebruiken voor grotere zorgvragen. Ook ontvangt u een herinnering van uw gemaakte afspraak, heel handig!

Lees meer over MedGemak op de mijnGezondheid.net website.

Download MedGemak direct in de AppStore (Apple/iOS) of met Google Play (Android).

MedGemak App

 

Moetiknaardedokter.nl en Thuisarts.nl

Twijfelt u ook soms of u voor uw klachten een afspraak moet maken bij de dokter? U bent zeker niet de enige en vaak is een afspraak maken bij de huisarts inderdaad niet nodig. Om u te helpen de juiste zorg te krijgen, kunt u gebruik maken van de app of website moetiknaardedokter.nl.

Met deze handige tool kunt u aan de hand van leeftijd, geslacht en symptomen zelf bepalen of en zo ja wanneer u naar de dokter moet. Op basis van de informatie die u geeft, krijgt u advies of contact met de huisarts nodig is. U krijgt ook advies wat u zelf kunt doen om uw klachten te verlichten en vaak een verwijzing naar de website van thuisarts.nl.

Thuisarts is een onafhankelijke website met betrouwbare en toegankelijke informatie over gezondheid en ziekte, gemaakt door huisartsen en specialisten.

Maak kennis met met Thuisarts.nl en moetiknaardedokter.nl op hun websites.

Download moetiknaardedokter.nl direct in de AppStore (Apple/iOS) of met Google Play (Android).

Moet ik naar de dokter?

Moet ik naar de dokter?

 

Vervanging huisarts Claire Schreurs

Onze waarnemend huisarts Claire Schreurs is tot en met december afwezig in verband met zwangerschapsverlof.

Gedurende haar verlof wordt zij vervangen door Dideke Teunissen. Een bekende voor velen, zij heeft vorig jaar bij ons gewerkt tijdens haar opleiding tot huisarts. Dideke blijft daarna één dag in de week werkzaam bij ons.

Wij zijn heel blij dat Dideke er weer is!

 

Plan uw laboratoriumonderzoeken op tijd

Wij merken dat het maken van een afspraak op korte termijn bij het laboratorium (Eurofins/ SCAL) momenteel lastiger is.

Wij vragen u om hier rekening mee te houden en minimaal drie of vier weken voorafgaand aan uw afspraak bij de praktijkondersteuner somatiek een afspraak te maken voor uw laboratoriumonderzoeken.

Zo zijn uw uitslagen op tijd binnen en kunnen deze besproken worden tijdens het consult.